onlyCROATIA Facebook onlyCROATIA Youtube onlyCROATIA Instagram
BELGIUM: Tel: ++32/(0)474 118 946 | E-mail: sales@onlycroatia.com
CROATIA: Tel: +385(0)98/167-4446   | E-mail: info@onlycroatia.com

Croatia // Istria // Istria islands

Istria islands

Istra je najveći hrvatski poluotok, jedinstven i poseban, kojeg krasi razveden aobala sa tisuću laguna i otočića, zaokružen sa sjeveroistoka planinskim vijencem Ćićarije i Učka.

Klima je ugodna mediteranska sa blagim zimama i toplim ljetima što je čini odličnom destinacijom za odmor kroz cijelu godinu.Temperature mora su od svibnja do konca rujna pogodne za kupanje.

Istra ima izrazito bogatu gastronomsku i enološku ponudu, a jedna od najpoznatijih delicija je svakako tartuf.

U istri se nalazi Nacionalni park Brijuni i Park prirode Učka.
Brijuni se sastoje od 14 otoka i otočića, a koji je oaza biljnog i životinskog svijeta gdje upisano čak 700 vrsta raslinja i 250 vrsta ptica.Bitno je napomenuti da na Brijuniima more čini oko 80% zaštićenog prostora Nacionalnog parka.
U parku prirode Učka posjetitelji se mogu upoznatii sa bogatom biološkom raznolikosti koja ga krasi a gdje su nastanjene i endemske podzmene vrste, kao i 234 vrste leptira, preko 160 vrsta ptica, 2o vrsta vodozemaca i gmazova...

Što se tiče turističke podjele Istre dijeli sa na Plavu i Zelenu Istru.
Plavom Istrom se naziva priobalni dio kojji obiluje velikim brojem hotela i apartmana , sa iznimno bogatom ponudom sportskih, rekreacijskih, zabavnih i ugostiteljskih sadržaja.Za one koji više vole boravak u prirodi odmarati se mogu u jednom od 40 kampova, od toga 10 naturističkih.
Od značajnijih odretišta u Plavoj istri tu su Pula, Rovinj, Umag i Poreč.

Zelenu Istru odlikuju kameni gradići, zelene šume, tajnovite špilje i povijesne znamenitosti. Smještaj se može pronaći u hotelima , apartmanima i sobama, a sve popularniji je i agroturizam.
Od značajnijih odredišta tu su : Pazin, Motovun, Hum-najmanji grad na svijetu.